fredag 23 december 2011

En dag kände jag för att måla med dova färger. Och det gjorde jag.


På önskelistan:

Nigel Peakes underbara bok med teckningar. Jag säger bara: Ytorna! Texturen! Färgerna!

Jag höll boken i min hand i somras men bestämde mig i sista stund för att köpa en annan bok och jag har ångrat mig ever since. Speciellt som jag glömde bort både titel och författare kort därefter. Jag bläddrade länge och väl i boken och tänkte: har man sett en bild en gång kommer man väl ihåg den sen. Trodde jag skulle spara inspirationen i mitt undermedvetna på nåt fiffigt sätt. Men nej.

Å tänk! Så stod den där i bokhandeln i Lund helt plötsligt. Ja. Glad. Vill ha.



Man kan också köpa här. Och läsa mer om Nigel Peake här.


Den här boken med 365 bilder hade jag inte heller tackat nej till. En bild om dagen, hade vart fint dä. Jag blir både ledsen och lycklig av Jesper Walderstens bilder, alltid på ett bra sätt. Underfundigt, kaxigt och så grymt bra tecknat.

 
Eller egentligen vad som helst av Jesper Waldersten. Varför inte den här.

 

"Här kommer jag", förresten! Vad är det för sjukt bra titel på en bok?! Leendet, titeln, färgen på huvvet, ja ni ser ju själva bara på omslaget vilken fulländad bok detta är!

tisdag 6 december 2011

Julmarknad på Möllan!

På söndag, alltså den 11:e och helgen 17:e - 18:e hittar ni mig på Mitt Möllans julmarknad! Då kommer man kunna köpa julkort, andra kort och lite större bilder! Vi ses!


Mer om Mitt Möllan här.

Förresten!




I veckan gästritade jag i bloggen Malmö Lund Cycle Chic, kolla här och här! Det är en blogg med massa snygga foton på cyklande människor i Lund/Malmö. Och såna finns det gott om vill jag lova! Här cyklar folk nästan året runt, även när det är mörkt, kallt och isigt. Och trots att Lunds centrum är ett inferno av kullerstenar för cyklister. Kullerstenar må vara hur mysigt som helst, speciellt på bild, men ska man leva i det och cykla på dom är dom ack så opraktiska. True story.

torsdag 1 december 2011

Ett nytt projekt!


Ny delkurs, nytt projekt. Här är en första ledtråd om vad det ska handla om.